WORDPRESS

Wordpress je besplatna (open source) alatka za blogovanje i CMS sistem (Content Management System) ispisan u PHP programskom jeziku koji koristi MySQL bazu podataka.

Pored osnovnih postavki Wordpress omogućava besplatnu nadogradnju i uključivanje dodataka, templejta i drugih elemenata koji omogućavaju korisniku lakše korišćenje i upravljanje sadržajem svog sajta/bloga. Wordpress je najpopularniji sistem za blogovanje na svetu. Koristi ga preko 60 miliona web sajtova na internetu.

Wordpress omogućava jednostavno menjanje tema sajta ili bloga. Teme omogućavaju korisniku da menja izgled i funkcionalnosti svoje web prezentacije i one se mogu instalirati bez rizika da poremete sadržaj sajta. Svaki Wordpress sajt zahteva instaliranu bar jednu temu. Svaka od teba mora imati neke osnovne strukture PHP-a, HTML-a i CSS-a. Danas se koriste Javascript i Jquery kako bi teme bile responsive, odnosno prilagodljive svim veličinama ekrana. Teme se mogu preuzeti direktno u Wordpress administraciji ili se jednostavno mogu začačiti koristeći FTP klijent. Wordpress korisnici takođe sami mogu da razvijaju sopstvene teme i koriste ih po potrebama svoje web prezentacije.

Wordpress priključci omogućavaju korisniku da proširi svoje mogućnosti. Trenutno postoji preko 30.000 priključaka za preuzimanje u Wordpress-u. Neke od najbitnijih su priključci za galerije, SEO optimizaciju, kontakt forme, vidžeti (widgets) i navigacioni sistemi.

Naši radovi :KONTAKT :NAPOMENA:
Web prezentacija se radi do trenutka kada je klijent u potpunosti bude zadovoljan uradjenim poslom.
Postupak izrade može se pratiti na dogovorenoj internet adresi.
Plaćanje je u dve rate, na početku 1/2 od ukupne cene, i ostatak na kraju posla kada prebacujemo sajt na internet.
Sve stvari vezane za zakup domena (naziv sajta) završavamo za klijenta.
Vaš zakup domena i hostinga kod provajdera.
Vaš izbor domena (co.rs, rs, com, net,…).