Joomla

Joomla je besplatni open source CMS koji se koristi za publikovanje internet sadržaja.

Nastao je na osnovu MVC (Model View Controller) modela frejmvorka koji može da funkcioniše nezavisno od Joomla CMS-a. Napisan je u PHP-u, koristi objektno orijentisane tehnike i softvere od verzije 1.5, skladišti podatke u MySQL, MS SQL i PostgreSQL bazama podataka i uključuje dodatke kao što su keširanje i RSS, verzije stranica koje se mogu štampati, vesti, blog, ankete, pretragu kao i podršku za više jezika. Joomla je do februara 2014. godine imao oko 50 miliona korisnika.

oomla se pojavila zahvaljujući izradi sajta za Mambo softver 17.avgusta 2005. godine. Programeri su kreirali web sajt OpenSourceMatters.org za potrebe Mambo softvera a projektu su dali ime Joomla koje je 22.septembra iste godine i zvanično objavljeno zajedno sa prvom verzijom CMS-a, Joomla 1.0.

Joomla se pokreće na LAMP platformi. Mnogi web hosting paketi na svojim Control Panel-ima imaju automatsku instalaciju Joomla. Na Windows sistemima, Joomla se može instalirati koristeći Microsoft Web Platform Installer koji automatski detektuje i instalira dodatke za PHP ili MySQL.

Naši radovi :KONTAKT :NAPOMENA:
Web prezentacija se radi do trenutka kada je klijent u potpunosti bude zadovoljan uradjenim poslom.
Postupak izrade može se pratiti na dogovorenoj internet adresi.
Plaćanje je u dve rate, na početku 1/2 od ukupne cene, i ostatak na kraju posla kada prebacujemo sajt na internet.
Sve stvari vezane za zakup domena (naziv sajta) završavamo za klijenta.
Vaš zakup domena i hostinga kod provajdera.
Vaš izbor domena (co.rs, rs, com, net,…).